The Helios is considered a Mid-century Modern
masterpiece, with its circular bands of original
Crittall windows and central golden statue.

Living room: courtyard apartment

Kitchen: courtyard apartment

Bedroom: courtyard apartment

Living room: garden apartment

Bedroom: garden apartment

Master bathroom: garden apartment

The Helios Courtyard Apartments

The Courtyard Apartments are a collection of contemporary conversions with underfloor-heated polished concrete, windows the full span of every apartment, and sections of ribbed ceiling.

The Helios Garden Apartments

The Garden Apartments are designed to take full advantage of the landscaped private grounds, while a palette of pale oak flooring and biscuit-coloured terrazzo embodies the clean lines of Television Centre’s original design.

Grade II listed courtyard

The distinct bands of glazing and decorative tiling of the Helios Courtyard have been fully restored

Original ceiling detail

The Courtyard Apartments feature sections of ribbed ceiling that expose the structure of the original building

Garden apartments

With balconies and terraces, these apartments are designed to make the most of the new private gardens

Generous storage

Timber-lined walk-in wardrobes provide generous storage, while kitchens feature open display units for treasured items

Bespoke tiles

Bathroom tile designs have been created by architects AHMM inspired by Mid-century Modern ceramicist Edith Heath